RUSAB AB

RUSAB AB – Org.nr: 559336-0232

Under vintern deltar Andrii, Ildor och Ivan i bygget av flerfamiljshusen Torselden på Lidingö. Det är ett lovande arbete. Arbetsköparen har kollektivavtal, en stor huvudentreprenör garanterar ordningen och bara ett stenkast bort föddes ”grannskapsenheterna” i det svenska folkhemmet.

Ganska lite blir som de har tänkt. De beordras omväxlande att stanna hemma och att komma in på udda tider, lönen blir försenad att arbetsköparen tycks göra allt för att knäcka deras självkänsla. Det är också en väldig oreda med allt.

En av snickarna får ett ID06 i bolagets namn, en annan i uppdragsgivarens och en tredje inget alls. När de till slut hittar till Solidariska byggare har en gemensam löneskuld på 200 000 uppstått. I förhandlingar skyller arbetsköparen allt på uppdragsgivaren (Key facility management AB), som i sin tur inte oväntat lägger skulden på arbetsköparen.

Krav på information om entreprenadledet skickas till huvudentreprenören Serneke. En månad senare är det fortsatt obesvarat. Samtidigt går tiden och de redan nödställda medlemmarnas situation blir stadigt sämre.

Fotografi från indrivningsblockad fredag 27 maj.

Läs mer om oseriösa aktörer som är satta i blockad på vår svarta lista.